Kategorie
Polecamy
Nowości
Statystyki
Liczba produktów: 117
Liczba kategorii: 38
Liczba odwiedzin: 340864
Informacje

Oleje kosmetyczne


Sortuj produkty wg :
Indywidualny
Filtrowanie produktów
olej avocado BIO 50 ml
images/min/product_mid/olej-avokado-bio.jpg olej avocado BIO 50 ml 100% czysty, oryginalny, tłoczony na zimno     EKOLOGICZNY ! BIO   olej z avocado 50 ML + ATOMIZER   DRZEWO AWOKADO /Persea Scheffer/   Drzewo avocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. NATURALNY OLEJ AWOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/   Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne łagodząc obrzęki na skórze. Przeznaczony do skóry bardzo suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Niesie pomoc w walce z łuszczycą i egzemą. Olej Awokado BIO  jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny.   Posiada certyfikat BCS   DE - ӦKO SPOSÓB UŻYCIA w domowym zaciszu stosowany bezpośrednio na skórę nawilżający masaż w własnym zakresie zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu Kąpiel - dodanie ok. jednej łyżki stołowej (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) wody, intensywnie nawilży nasza skórę, którą zazwyczaj woda wysusza. Z powodu bezwonnego zapachu i neutralnego koloru jest idealnym dodatkiem do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty. do produkcji profesjonalnych kremów. moczenie stóp HISTORIA   Dobroczynne właściwości avocado był wykorzystywane juz ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku. PRZECHOWYWANIE   Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu POCHODZENIE Meksyk Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.    Wpływ   sezonowych   zmian   pogodowych może   wywołać   niewielkie   różnice   w   kolorze ,  zapachu   i   gęstości .     9,49 zł koszyk,powiedz, 205

9,49 zł

Olej golden Jojoba 100ml surowiec kosm.
images/min/product_mid/jojoba.jpg0.jpg images/min/product_mid/1386922847_Jojob rys..jpg, Olej golden Jojoba 100ml surowiec kosm.   Olej golden Jojoba  Właściwości:   natłuszcza i odżywia doskonale się wchłania przyspiesza leczenie stanów zapalnych (również trądziku) zapobiega powstawaniu rozstępów leczy reumatyzm   Olej jojoba zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole, bogaty w witaminę F. Doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).     Olej jojoba zawiera kwas mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.   Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach.   Zastosowanie:   bezpośrednio na skórę i włosy do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych do przedłużania trwałości olejów o krótkim terminie ważności do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu Składniki INCI: Simmondsia Chiensis  surowiec kosmetyczny Data Ważnosci minimum 1 rok od daty zakupu  22,90 zł koszyk,powiedz, 29

22,90 zł

Olej kokosowy BIOOIL 200ML
images/min/product_mid/1427962782_mid_44840ce539ec38e669575ec8fd3f7872.jpg Olej kokosowy BIOOIL 200ML Tłoczony na zimno NIE RAFINOWANY,  nieoczyszczony, z LABORATORIUM BIOOIL® z pierwszego tłoczenia    Dzięki temu że jest tłoczony na zimno posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały !   OLEJ KOKOSOWY firmy LABORATORIUM BIOOIL® jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia , tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Do temperatury ok. 25ºC zachowuje postać stałą natomiast powyżej tej temperatury przechodzi w postać płynną co jest jak najbardziej naturalne dla tego oleju. OLEJ KOKOSOWY w około 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha. W wyniku tego tłuszcze nasycone występujące w oleju kokosowym przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie są odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. Olej kokosowy jest ceniony ze względu na występującą w nim kombinację kwasów tłuszczowych. Występujący w nim m.in. kwas laurynowy wspomaga układ immunologiczny , ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Kwas laurynowy występuje m.in. w mleku matki.   W kosmetyce olej kokosowy używa się   go do olejków do ciała i do masażu, a także do kremów dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi, oraz do kremów przeciwko dermatozom, jak również do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.   Wspaniały po opalaniu! Skóra staje się kusząco błyszcząca, egzotycznie pachnąca, gładka i miękka.   Do celów spożwczych:   OLEJ KOKOSOWY jest obok OLEJU LNIANEGO tłuszczem występującym w diecie dr Budwig która zalecała go do sporządzenia tzw. OLEOLUX’u będącego połączeniem OLEJU LNIANEGO , OLEJU KOKOSOWEGO oraz czosnku i cebuli.   OLEJ KOKOSOWY jest trwały i stabilny termicznie. Można używać go do smarowania pieczywa i gotowania. Bardzo dobrze nadaje się do pieczenia ciast oraz smażenia.   13,99 zł koszyk,powiedz, 40

13,99 zł

Olej kokosowy BIOOIL 900ML lux !
images/min/product_mid/ol. kok 900 jpg.jpg.jpg images/min/product_mid/kokos_900.png.png, Olej kokosowy BIOOIL 900ML lux !   Tłoczony na zimno NIE RAFINOWANY,  nieoczyszczony, z LABORATORIUM BIOOIL® z pierwszego tłoczenia    Dzięki temu że jest tłoczony na zimno posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały !   OLEJ KOKOSOWY firmy LABORATORIUM BIOOIL® jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia , tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Do temperatury ok. 25ºC zachowuje postać stałą natomiast powyżej tej temperatury przechodzi w postać płynną co jest jak najbardziej naturalne dla tego oleju. OLEJ KOKOSOWY w około 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha. W wyniku tego tłuszcze nasycone występujące w oleju kokosowym przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie są odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. Olej kokosowy jest ceniony ze względu na występującą w nim kombinację kwasów tłuszczowych. Występujący w nim m.in. kwas laurynowy wspomaga układ immunologiczny , ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Kwas laurynowy występuje m.in. w mleku matki.   W kosmetyce olej kokosowy używa się   go do olejków do ciała i do masażu, a także do kremów dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi, oraz do kremów przeciwko dermatozom, jak również do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.   Wspaniały po opalaniu! Skóra staje się kusząco błyszcząca, egzotycznie pachnąca, gładka i miękka.   Do celów spożwczych:   OLEJ KOKOSOWY jest obok OLEJU LNIANEGO tłuszczem występującym w diecie dr Budwig która zalecała go do sporządzenia tzw. OLEOLUX’u będącego połączeniem OLEJU LNIANEGO , OLEJU KOKOSOWEGO oraz czosnku i cebuli.   OLEJ KOKOSOWY jest trwały i stabilny termicznie. Można używać go do smarowania pieczywa i gotowania. Bardzo dobrze nadaje się do pieczenia ciast oraz smażenia.  data przydatności do spożycia ok.11 mc. od daty zakupu. 44,44 zł 43,43 zł koszyk,powiedz, 37

44,44 zł 43,43 zł

Olej z czarnuszki tł. na zimno 100 ml
images/min/product_mid/1434528156_czarnuszki.png Olej z czarnuszki tł. na zimno 100 ml o ryginalny  tłoczony na zimno  nieoczyszczony   Olej z czarnuszki 100 ML   Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach. Barwa przechodząca od miodowej do ciemnobrązowej. Zawiera około 16% nasyconych kwasów tłuszczowych, około 58% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, poniżej 1% kwasu alfa-linolenowego, zawiera tez kwas ikozenowy i kwas ikozadienowy, witaminę E (tokoferole), witaminę A(karotenoidy), sterole, biotynę oraz mikroelementy. Z uwagi na wysoką zawartość NNKT i fitosteroli olej z czarnuszki stosowany w diecie wpływa korzystnie na nasz organizm przez pozytywny wpływ kwasów rodziny n-6, widoczny w schorzeniach układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy, cukrzycy i otyłości, chorobach o podłożu zapalnym i alergicznym jak też obniżenie cholesterolu we krwi i zmniejszenie wchłaniania złego cholesterolu przez dobroczynne działanie fitosteroli. Olej z czarnuszki używana jest jako główny składnik w terapiach aromatycznych – wycisza i pomaga znosić stresy, likwiduje zaburzenia snu. Zewnętrznie chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. W kuchni stosowany na zimno jako dodatek do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz itp. Nadaje korzenny smak. Stosowany bezpośrednio: 1-2 łyżeczek na dzień.     20,99 zł koszyk,powiedz, 158

20,99 zł

Olej z opuncji figowej EcoCert 15 ml
images/min/product_mid/opuncja.jpg Olej z opuncji figowej EcoCert 15 ml OLEJ Z PESTEK Z OPUNCJI FIGOWEJ 15 ml   NABARDZIEJ LUKSUSOWY, NAJDROŻSZY OLEJ NA ŚWIECIE - ORYGINALNY, 100% NATURALNY Z CERTYFIKATEM  ECOCERT.     -  REWOLUCJA W KOSMETYCE ANTI-AGING (PRZECIWSTARZENIOWEJ). Produkowany w Maroku, z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, czysty, najdroższy olej świata   olej z nasion  opuncji figowej.   Opuncja figowa ( Opuntia ficus-indica )   Owoc opuncji przypomina kształtem dużą śliwkę. W środku owocu znajdują się drobne nasiona, z których wytłacza się olej, będący obecnie najdroższym olejem roślinnym na świecie (10 ml kosztuje około 40zł). Proces otrzymywania oleju z pestek opuncji jest bardzo czasochłonny i pracochłonny oraz mało wydajny ze względu na niską zawartość oleju w pestkach.  Bardzo drobne pestki z owoców opuncji zawierają tylko 5% składników tłuszczowych (pestki słonecznika zawierają 50% składników tłuszczowych). Do uzyskania 1 litra oleju z pestek opuncji potrzeba ok.1 miliona pestek, wydobytych z około 470 kg świeżych owoców.   Właściwości:   - Olej z opuncji charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwasu linolowego – Omega-6 , które nawilżają i chronią skórę przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych       (promieniowania słonecznego, wolnych rodników, nikotyny itp.). NNKT nie są produkowane przez nasz organizm, dlatego muszą być dostarczane do  organizmu z zewnątrz - za pośrednictwem kosmetyków. Specyficznymi objawami niedoboru NNKT są: spowolniony proces gojenia się ran, łuszczenie się skóry, suchość naskórka, stany zapalne, podatność na zaskórniki i wypryski, częste podrażnienia skóry. Kwas linolowy, który stanowi 60% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju z nasion opuncji, wspomaga regenerację bariery lipidowej skóry, zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia, ujędrnia i napina skórę (olej z opuncji uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze). - Olej ten jest bogaty w fitosterole, które  wzmacniają barierę naskórkową,   hamują utratę wody ze skóry, działają prz eciwzapalnie, łagodząco , immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie się naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i spójności skóry, wykazując  działanie przeciwzmarszczkowe  oraz normalizują pracę gruczołów łojowych. - Olej z pestek opuncji zawiera także witaminę E , dzięki czemu wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniące przed działaniem wolnych rodników powodujących przedwczesne niszczenie i starzenie się komórek skóry. Ilość witaminy E w oleju z opuncji jest wyższa aniżeli w oleju arganowym.  Witamina E  to naturalny i najskuteczniejszy antyoksydant i „morderca” wolnych rodników, jest rozpuszczalna w tłuszczach, chroni  skórę przed stresem oksydacyjnym, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się komórek skóry. Działa regenerująco, nawilżająco, przeciwzapalnie oraz sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia posłonecznego. Stosowana na skórę wspomaga ochronę przeciw promieniowaniu UV. - Olej z opuncji figowej wzmacnia także układ odpornościowy skóry i pobudza naturalne procesy jej regeneracji. Podsumowanie: 1. Olej z opuncji figowej to luksusowy olej roślinny produkowany w sposób ekologiczny w Maroku. Jest w 100% naturalny, nierafinowany.   2. Posiada silne właściwości przeciwzmarszczkowe, poprawia jędrność, koloryt i nawilżenie skóry przesuszonej i odwodnionej, przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się komórek.   3. Działa antyoksydacyjnie, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną i odporność na czynniki zewnętrzne.   4. Wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową naskórka, uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze, łagodzi podrażnienia i stymuluje naturalną regenerację skóry. Najlepszy do: - cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, wymagającej regeneracji, zniszczonej,wrażliwej, o obniżonej elastyczności   - delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni, czyli miejsc, gdzie objawy starzenia pojawiają się najwcześniej   - suchych, zniszczonych włosów   - pielęgnacji stóp i dłoni, czyli miejsc, w których skóra jest szczególnie sucha   Należy stosować na oczyszczoną skórę, aby ułatwić wchłanianie się oleju podczas snu.  Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła swiatła. 69,99 zł koszyk,powiedz, 202

69,99 zł

Olej z osropestu tł. na zimno 100 ml
images/min/product_mid/1421864950_olej osropest.jpg Olej z osropestu tł. na zimno 100 ml tłoczony na zimno  nieoczyszczony   Olej z osropestu plamistego 100 ML   D (produkt swieży, naturalny o krótkiej dacie przdatnosci) ok. 6 do 4 mc. od daty sprzedaży     Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna. Zawartość sylimaryny w owocach ostropestu waha się w granicach 1,5-3%. Sylimaryna stanowi mieszaninę flawonolignianów, wśród których najważniejszym z flawonoidów jest sylibina. Ostropest już w czasach Cesarstwa Rzymskiego stosowano do zwiększenia przepływu żółci, a także do ochrony przed skutkami nadmiernego spożywania alkoholu. Mieszanina flawonolignianów czyli sylimaryna chroni przed wirusowym zapaleniem wątroby, przed czynnikami uszkadzającymi jej komórki np. alkohol, metale ciężkie, pomaga również w ich regeneracji. (Lipkowski, Szczucińska , Baranowska i in. Instytut Centrum Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej PAN w Warszawie 2002). Jest silnym antyutleniaczem, (silniejszym od witaminy E) chroniąc przed utratą glutiationu, najważniejszego antyutleniacza wewnątrz komórkowego jaki wytwarza organizm. Sylimaryna działa również jako antidotum w przypadku zatrucia muchomorem sromotnikowym jeżeli zostanie podana w 10 minut po zatruciu!!! Owoce ostropestu zawierają również około 18% oleju zawartego w łusce i bielmie. Olej z ostropestu plamistego posiada skład kwasów tłuszczowych zbliżony do olejów jadalnych, a skład fitosteroli jest najbliższy składowi oleju sojowego. Zawiera on ponadto pewne ilości flawonoidów, a zwłaszcza sylimaryny czym podwyższa stabilność oksydatywną oleju.Dlatego olej z ostropestu sam lub w mieszaninach z innymi olejami może być stosowany jako olej prozdrowotny. Również z uwagi na te cechy olej ten może być również wykorzystywany jako olej biologicznie czynny w kosmetyce. Olej ten można stosować zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie. Olej z ostropestu działa żółciotwórczo i żółciopędnie, zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych, wspomaga pracę wątroby. Polecany do spożycia w diecie przy chorobach wątroby: wirusowe zapalenie wątroby, zmiany wątrobowe przy chorobie alkoholowej, uzależnieniach. Wspomaga działanie odtruwające i ochraniające wątrobę przed działaniem toksyn, zmniejsza uszkodzenia wątroby, wspomaga rekonwalescencję, przyśpieszając usuwanie substancji toksycznych odkładających się w organizmie. Polecany przy migrenowych bólach głowy. Przyczynia się do powstrzymywania krwawień, np. z żylaków odbytu, nosa, jelita grubego. Reguluje wypróżnienia (w większych dawkach wykazuje działanie rozwalniające), wykazuje działanie przeciw zapalne, obniża poziom „złego” cholesterolu we krwi, zapobiega miażdżycy, znajduje zastosowanie w leczeniu trądziku i łuszczycy, hamuje podziały komórek nowotworowych. Zastosowanie profilaktyczne: 3 razy dziennie po 1 łyżeczce na około 30 min przed posiłkiem lub jako dodatek do potraw zimnych np.: do sałatek, jajek. Stosowany zewnętrznie: przyspiesza gojenie się ran, owrzodzeń, odleżyn. Zalecany   przy egzemie, łuszczycy i pękającej skórze.   11,91 zł koszyk,powiedz, 159

11,91 zł

Olej z Pestek Malin tł. na zimno 50ml
images/min/product_mid/olej-z-pestek-malin.jpg Olej z Pestek Malin tł. na zimno 50ml 100% czysty, TŁOCZONY NA ZIMNO       olej z pestek malin 50 ml + ATOMIZER   Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek.Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej. SPOSÓB UŻYCIA   stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w    uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.   natłuszczać  dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym   zawartość kwasów omega-3 i omega-6 podnoszą odporność na zakarzenia oraz pobudzają regenerację    nabłonków i tkanki łocznej. Stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie.    dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych,    zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%   dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do  masażu . Wygładza skórę nadając jej    jędrność   kąpiel ujędrniająco-regenerująca.   przeznaczonych w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu   odświeża skórę po oplaniu   PRZECHOWYWANIE    Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. INCI: OLEJ Z NASION MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/       21,89 zł koszyk,powiedz, 203

21,89 zł

Olej ze słodkich migdałów 100ml surowiec kosm.
images/min/product_mid/1393105086_almonds.jpg Olej ze słodkich migdałów 100ml surowiec kosm. Właściwości: zmiękczające i odżywcze nie powoduje alergii (nadaje się nawet dla dzieci) odbudowuje mikroflorę skóry odmładza skórę dostarcza witamin A i E Uzyskiwany z owoców migdałowca. Olej ze słodkich migdałów jest wybitnym środkiem do zmiękczania i odżywiania skóry.  Jest środkiem wyjątkowo delikatnym i nadaje się także do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, neutralny, nie powoduje alergii. Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd. Olej słodkich migdałów składa się głównie z glicerydów kwasu oleinowego i linolowego, które nadają cerze kwaśne pH (~5,5), działają immunostymulująco, ułatwiają przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wywierają korzystny wpływ na naturalną mikroflorę skóry. Olej roślinny ze słodkich migdałów posiadający właściwości łagodzące jest nieocenioną pomocą dla opieki skóry podrażnionej. Bogaty w witaminę A i E, łagodzi podrażnienia i uruchamia odrodzenie komórek w zewnętrznych warstwach skóry. Jest tak delikatny, że może być używany do pielęgnacji bardzo delikatnej skóry dzieci. Zastosowanie: bezpośrednio na skórę do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu INCI: Prunus amygdalus dulcis surowiec kosmetyczny 9,99 zł koszyk,powiedz, 55

9,99 zł

Olejek stymulujący porost włosów KHADI
images/min/product_mid/khadi olejek.jpg.jpg Olejek stymulujący porost włosów KHADI 100% oryginalny   Olejek  marki KHADI  Stymulujący Porost Włosów i Powstrzymujący Wypadanie         Kilka słów o zastosowaniu.   Olejek przyspiesza porost włosów i zapobiega ich utracie. Jest wykonany z najlepszych naturalnych ziołowych składników.   Posiada certyfikat BDIH - dzięki któremu możemy mieć pewność, że produkt jest naturalny i ekologiczny.     Wiele osób dotknął problem wypadania włosów. Dla nich firma Khadi przygotowała niezwykle skuteczne rozwiązanie - ziołowy Olejek Stymulujący Wzrost Włosów. Olejek przyspiesza porost włosów i zapobiega ich utracie. Jest wykonany z najlepszych naturalnych ziołowych składników. Wykonany na bazie oleju sezamowego, kokosowego i rycynowego. Olej sezamowy wnika w głąb włosa, odżywiając go od cebulek aż po końce. Olej kokosowy odżywia włosy. Olej rycynowy przyspiesza wzrost włosów. Amla nadaje włosom blask, wzmacnia, ochrania przed infekcjami skóry, usuwa łupież, przyśpiesza wzrost, zapobiega przedwczesnemu siwieniu i wypadaniu. Bala wzmacnia włosy oraz nadaje im witalność. Olej z wyciągiem z rozmarynu posiada silne właściwości odkażające, zapobiega powstawaniu infekcji skóry głowy oraz powstawaniu łupieżu. Bhringaraj działa odżywczo na skórę głowy. Zapobiega wypadaniu włosów, łysieniu i siwieniu włosów oraz rozdwajaniu się końcówek. Sprawia, że włosy są miękkie oraz podatne na układanie Brahmi nadaje sprężystość Olej z nasion marchwi odżywia włosy.   WŁAŚCIWOŚCI: wzmacnia i odżywia włosy zapobiega wypadaniu włosów stymuluje ich szybszy wzrost zapobiega przedwczesnemu siwieniu   SPOSÓB UŻYCIA: Wmasuj około 1łyżeczkę olejku w skórę głowy oraz włosy na 2 godziny przed umyciem. Dla wzmocnienia efektu należy zrobić masaż olejkiem i pozostawić go na głowie na całą noc, a rano umyć włosy. Najlepsze rezultaty osiągniesz używając olejku 2-3 razy w tygodniu.     210 ml Data Ważnosci minimum 1 rok od daty zakupu       składniki INCI:   Sesamum Indicum (Sesamol), Cocos Nucifera (Kokosnubol), Ricinus Communis (Castrol), Citrullus Colycynthis (Koloquinthe), Sida Cordifolia (Bala), Abrus Precatorius (Gunja), Butea Monosperma (Palasa), Vinca Rosea (Immergrun), Trigonella Foenum Graecum (Bockshornklee), Eclipta Alba (Bringaraj), Bacopa Monnieri (Brahmi), Daucus Carota Sativa (Karottenol), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin) 49,49 zł koszyk,powiedz, 25

49,49 zł

OLEJEK Z OPUNCJI FIGOWEJ ! 80 ml
images/min/product_mid/1427963284_opuncja.jpg OLEJEK Z OPUNCJI FIGOWEJ ! 80 ml     OLEJEK Z PESTEK Z OPUNCJI FIGOWEJ  aż 80ml     Najel : francuska marka !   regeneruje, działa przeciwzmarszczkowo !   przywraca jędrność, tonizuje, nawilża skórę suchą   to ekskluzywny odpowiednik oleju arganowego !     INCI: Opuntia ficus indica seed oil, limonene pojemność: 80 ml     data ważności: 6 miesięcy od momentu otwarcia produktu Wyprodukowano w Aleppo Ekskluzywny olejek z nasion opuncji figowej jest doceniany w kosmetyce głównie ze względu na jego ogromne właściwości regenerujące oraz przeciwzmarszczkowe. Zawiera dużą ilość witaminy E, która chroni przed działaniem wolnych rodników, działa przeciwzapalnie, nawilżająco oraz pomaga walczyć z oznakami starzenia się. Polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, wymagającej regeneracji, zniszczonej np. działaniem słońca, łatwo ulegającej podrażnieniu, ze zmarszczkami, o obniżonej elastyczności, do delikatnych okolic oczu, wokół ust, szyi i dłoni.   Właściwości olejku z opuncji figowej Najel:   - wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe, - poprawia koloryt i nawilżenie skóry przesuszonej i odwodnionej, - działa antyoksydacyjnie, - łagodzi procesy zapalne, podrażnienia, stymuluje regenerację skóry, - odpowiedni w pielęgnacji delikatnej skóry oczu, poprawia cyrkulację krwi, Sposób użycia: Olejek aplikować na skórę (ruchy masujące) aż do całkowitego wchłonięcia.       56,56 zł koszyk,powiedz, 95

56,56 zł

Olejek z owców dzikiej róży 50 ml surowiec kosm.
images/min/product_mid/roza.jpg.jpg images/min/product_mid/1386922831_dzika roza.jpg, Olejek z owców dzikiej róży 50 ml surowiec kosm. Olej z dzikiej róży,   INCI: rosa canina - Rosehip fruit oil surowiec kosmetyczny    Właściwości:   odżywia i regeneruje skórę wspomaga syntezę kolagenu zmniejsza przebarwienia nawilża chroni przed działaniem wolnych rodników spowalnia procesy starzenia leczy stany zapalne skóry   Z owoców dzikich róż odmiany Rosa Canina pozyskuje się nasiona, i to z nich tłoczony jest nasz drogocenny olej.        Olej zawiera witaminę E, karotenoidy, sterole oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe - około 45% kwasu linolowego, 40% kwasu a -linolenowego i 0.5 - 1% kwasu g-linolenowego. Kwasy nienasycone są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania skóry. Kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego. Kwas a -linolenowy uczestniczy w produkcji sebum i odgrywa istotną rolę w przemianach lipidowych zachodzących w naskórku. Rose hips oil stosowany jest w fitoterapii do leczenia stanów zapalnych skóry, oparzeń i trudno gojących się ran.     Olej ten posiada bardzo cenne właściwości kosmetyczne - odżywia i regeneruje komórki naskórka, wspomaga syntezę kolagenu, łagodzi podrażnienia, w tym również spowodowane opalaniem, zmniejsza przebarwienia, wygładza szorstkość skóry, nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci. Cera w wyniku stosowania kosmetyków zawierających Rose hips oil zostaje odpowiednio nawilżona oraz zabezpieczona przed utratą wilgoci wewnętrznej, staje się bardziej sprężysta dzięki przywróceniu i wspomaganiu równowagi hydrolipidowej. Objawia się to między innymi wygładzaniem istniejących drobnych zmarszczek. Skóra zyskuje zadbany świeży wygląd, poprawia się jej napięcie. Biologiczne aktywne składniki zawarte w oleju chronią przed działaniem wolnych rodników i odżywiają skórę, spowalniając w ten sposób procesy starzenia. Rose hips oil wpływa istotnie na procesy regeneracji tkanki.   Zastosowanie: bezpośrednio na skórę do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu Data przydatności min. 1 rok od zakupu 15,90 zł koszyk,powiedz, 35

15,90 zł

Wyświetlanie od 1 do 20 (z 26 pozycji) Stron:  1  2  Następna >> 
Koszyk
...jest pusty

Sprzedaję na Allegro
Zobacz moje aukcje na Allegro
Już ponad 7000 pozytywnych komentarzy !
100 % zaufania !
e-Płatności
ekspresowe płatności:
ePrzelewy z każdego banku
w 30 sekund "Przelewy 24"
także kartą kredytową 
PayPal 100% Chronione

Szybki kontakt

ebiostyle@gmail.com

Tel. 600 954 598
    Bestsellery
    Informacje
    Akceptuję
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.